Schenktemperatuur van wijn
Te warm: Alcohol en zoetheid domineren en Aroma’s worden overrijp
18 °C: Gerijpte rode wijnen
16 °C: Krachtige en versterkte rode wijnen
14 °C: Versterkte witte wijnen, rosé en fruitige rode wijnen
12 °C: Volle witte wijnen, rosé
10 °C: Frisse en halfzoete witte wijnen
08 °C : Schuimwijnen en zoete witte wijnen
Te Koud: Zuren en tannines domineren en Aroma’s sluiten zich
Tip 1:
Schenk de wijn liever te koud dan te warm in; zodra je de wijn uitgeschonken hebt warm de wijn alleen nog maar op
Tip 2:
Als je weet dat wijn minimaal 4 uur in de koelkast moet koelen, kan je hier beter een ijsemmer voor gebruiken. Koelen in een ijsemmer water en veel ijsblokjes duren ongeveer 20 minuten. Je kunt dit proces een plaatsing door ijs aan het water en het toe te voegen.