- Houd je werkplek, de materialen en de apparatuur altijd netjes en reinig ze tussentijds.
- Was groenten en fruit voor gebruik.
- Ontdooi bevroren producten in de koelcel.
- Plaats rauwe kip, vlees en vis in aparte bakken om het dooivocht op te vangen.
- Reinig messen, planken en andere materialen direct na verwerking van rauwe producten.
- Doe handschoenen aan als je ingrediƫnten met de hand mengt.
- Pak of meng producten bij voorkeur met tangen, lepels of andere materialen, niet met de hand.
- Dek bereide producten altijd goed af met folie voordat je ze in de koelcel of vriezer opbergt.
- Voorzie het product ook van een sticker met de datum van bereiding!
- Bewaar nooit producten in geopende blikken.
- Doe producten over in een bakje of schaal en plaats het afgedekt in de koeling.
- Verwerk restjes bij voorkeur binnen 24 uur. Gebruik voedselhoudbaarheidsetiketten, dag labels en allergenenstickers