Keukenvoorschriften

  • Houd je werkplek, de materialen en de apparatuur altijd netjes en reinig ze tussentijds.
  • Was groenten en fruit voor gebruik.
  • Ontdooi bevroren producten in de koelcel.
  • Plaats rauwe kip, vlees en vis in aparte bakken om het dooivocht op te vangen.
  • Reinig messen, planken en andere materialen direct na verwerking van rauwe producten.
  • Doe handschoenen aan als je ingrediĆ«nten met de hand mengt.
  • Pak of meng producten bij voorkeur met tangen, lepels of andere materialen, niet met de hand.
  • Dek bereide producten altijd goed af met folie voordat je ze in de koelcel of vriezer opbergt.
  • Voorzie het product ook van een sticker met de datum van bereiding!
  • Bewaar nooit producten in geopende blikken.
  • Doe producten over in een bakje of schaal en plaats het afgedekt in de koeling.
  • Verwerk restjes bij voorkeur binnen 24 uur. Gebruik voedselhoudbaarheidsetiketten, dag labels en allergenenstickers