Stap 1: Welkom
- Het welkom bepaald meer dan 30 % van de totale beleving
- Zorg voor een positieve beleving
- Oogcontact en begroeting geeft vertrouwen
- Laat een Gast zich welkom voelen
- Creëer de juiste ambiance
- Wees altijd vriendelijk en beleefd
Stap 2: Wegwijs maken en een suggestie doen
- Drank- of menukaart brengen of op attenderen
- Help jouw Gasten op weg door een suggestie te doen
- Herhaal de bestelling van de Gast altijd
- Als je iets niet hebt biedt dan altijd een alternatief aan
Stap 3: De presentatie
- presenteer jezelf en het geserveerde product met een gulle lach en veel aandacht.
- hoe wordt jouw favoriete F&B product gepresenteerd?
- heb je een sample/proefje?
- heb je een foto/voorbeeld
- benoem het bestelde product nogmaals tijdens het uitserveren
Presenteer jezelf!
- ben ik zelf vrij en bereikbaar voor ontvangst van mijn Gasten?
- zie ik er representatief uit?
Stap 4: Gasttevredenheidscheck
- Houdt altijd contact met je Gasten.
- Dit hoeft niet altijd ‘face to face’ maar kan ook d.m.v. oogcontact en een vriendelijk knikje.
- Voel hierbij aan welk level van contact jouw Gast wenst.
Na het Serveren
- oogcontact
- altijd checken: smaakt het?
- als u iets nodig heeft, weet u mij te vinden!
- alles voldoende en naar wens
- kan ik u verder nog ergens mee helpen
Stap 5: Afscheid
Als een Gast gaat, dan wil die ook echt NU gaan. Alles wat nu nog moet gebeuren is ballast
- als Gasten de rekening vragen dan betekend dat dat ze NU weg willen
- zorg dus dat je ten alle tijden voorbereid bent op dat moment
- laat weten dat je de rekening zo snel mogelijk zal verzorgen
- vraag of er nog plannen zijn voor een vervolg
- misschien kun je voor een taxi zorgen
- doe een suggestie voor eventuele voortzetting
- Graag tot een volgende keer!