Gastgericht en gastvriendelijk

Stap 1: Welkom

  • Het welkom bepaald meer dan 30 % van de totale beleving
  • Zorg voor een positieve beleving
  • Oogcontact en begroeting geeft vertrouwen
  • Laat een Gast zich welkom voelen
  • Creëer de juiste ambiance
  • Wees altijd vriendelijk en beleefd

Stap 2: Wegwijs maken en een suggestie doen

  • Drank- of menukaart brengen of op attenderen
  • Help jouw Gasten op weg door een suggestie te doen
  • Herhaal de bestelling van de Gast altijd
  • Als je iets niet hebt biedt dan altijd een alternatief aan

 Stap 3: De presentatie

  • presenteer jezelf en het geserveerde product met een gulle lach en veel aandacht.
  • hoe wordt jouw favoriete F&B product gepresenteerd?
  • heb je een sample/proefje?
  • heb je een foto/voorbeeld
  • benoem het bestelde product nogmaals tijdens het uitserveren

       Presenteer jezelf!

  • ben ik zelf vrij en bereikbaar voor ontvangst van mijn Gasten?
  • zie ik er representatief uit?

Stap 4: Gasttevredenheidscheck

  • Houdt altijd contact met je Gasten.
  • Dit hoeft niet altijd ‘face to face’ maar kan ook d.m.v. oogcontact en een vriendelijk knikje.
  • Voel hierbij aan welk level van contact jouw Gast wenst.

        Na het Serveren

  • oogcontact
  • altijd checken: smaakt het?
  • als u iets nodig heeft, weet u mij te vinden!
  • alles voldoende en naar wens
  • kan ik u verder nog ergens mee helpen

Stap 5: Afscheid

Als een Gast gaat, dan wil die ook echt NU gaan.  Alles wat nu nog moet gebeuren is ballast

  • als Gasten de rekening vragen dan betekend dat dat ze NU weg willen
  • zorg dus dat je ten alle tijden voorbereid bent op dat moment
  • laat weten dat je de rekening zo snel mogelijk zal verzorgen
  • vraag of er nog plannen zijn voor een vervolg
  • misschien kun je voor een taxi zorgen
  • doe een suggestie voor eventuele voortzetting
  • Graag tot een volgende keer!