De bedrijfsleiding is verantwoordelijk voor:
- Communicatie, indeling van ‘bedieningswijken’ en taakverdeling bepalen voor medewerkers.
- Geven van aanwijzingen en instructies aan medewerkers.
- Medewerkers controleren, corrigeren en complimenteren.
- Controleren van de voorraad, en van de mise en place voor het restaurant.
- Bestellingen uitvoeren en controleren.
- Bijzondere reserveringen bespreken met de directie en de chef-kok.
- Signaleren van knelpunten zowel intern als extern.
- Tijdig aanpassen van het werkrooster, anticiperen op actuele omstandigheden.
- Zorgdragen dat de schoonmaakwerkzaamheden goed worden uitgevoerd.
- Op de hoogte zijn van HACCP
- Bewaken van en toezien op correcte omgang met gasten in samenspraak met de directie en bedrijfsleiding.
- Adequaat en constructief oplossen van vragen, klachten en problemen van gasten en medewerkers en hierin ook beslissingen nemen.
- Optreden als gastheer/gastvrouw.
- Op de hoogte zijn van en onderhouden van het technische en geautomatiseerde systeem. Indien gewenst medewerkers instrueren.
- Discreet omgaan met de roulatie van gelden en omzetten. Dit reguleren, coördineren en controleren.
- Coördineren/regelen van de werkzaamheden van de dienstdoende medewerkers in samenwerking met de assistent-bedrijfsleiding en afdelingschef van de keuken.
- Bijhouden van het logboek.